Moravské koláče
Potřebné ingredience
Viz.Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky a Vdolky v mém albíčku
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto a poté postupujeme následovně-Vyklopíme těsto na vál a nakrájíme na kousky, které zakulatíme do placičky asi 15mm silné. Naplníme tvarohovou nádivkou(viz. moje albíčko) a dobře uzavřeme.Položíme uzavřenou částí na pomaštěný plech, uděláme důlek a dáme do něho švestková povidla, marmeládu, makovou či ořechovou náplň. Koláče po vykynutí potřeme vejcem, posypeme drobenkou(viz. moje albíčko) a pečeme nejprvbe při vyšší teplotě , kterou po čase zmírníme a a za půl až třičtvrtě hodinky je upečíno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ovecka17
(upraveno)
18. 11. 2007, 12:05
Přidala jsem obrázek pro lepší představivost